Brittan fyra på Kalmartravet!

Om Fredrik inte ändrar sig så gjorde Brittan årets sista start igår på Kalmartravet. Brittan öppnade snabbt som vanligt men som väntat kunde hon inte ta sig förbi Harry Haythrow. Fredrik försökte backa ner i rygg men tyvärr så stängdes luckan till och när Fredrik försökte backa ytterligare så galopperade Brittan. Hon ställde sig dock ganska snabbt men tappade ändå en hel del. Fredrik körde sedan ikapp fältet på innerspår där Brittan blev kvar ända in på upploppet då Fredrik flyttade ut henne ett spår. Hon spurtade helt ok och tog sig förbi en häst och när Dreams Take Time galopperade så kom hon i mål som fyra på tiden 1.13,1. Med tanke på den tuffa öppningen och galoppen så gjorde Brittan ett bra lopp och hon var trots allt inte långt efter tätduon i mål. Man ska också ha i åtanke att hon mötte flera etablerade gulddivisionshästar.


Brittan vid säsongens enda seger på Mantorp i augusti.


Resultat från loppet hittar du här.


Hemmabanan Kalmar står på programmet för Brittan på fredag.

Start på hemmaplan på fredag 8/11!

På fredag går Brittan ut i snabbloppet över 1640 meter på Kalmartravet. Lopp 6, V64-3, beräknas starta kl. 20:03 och har ett förstapris på 35.000 kr. Bara sex hästar till start men ändå ett ganska tufft motstånd. Brittan har dessutom, sin vana trogen, dragit det sämsta utgångsläget. Det blir ändå kul att se vad hon kan göra mot "snabbloppsrävarna".

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 6 och V64-3 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Spelguiden  Dagens Spel  Travronden  Sulkysport  Expressen  Tipsaren  Aftonbladet  Vi Tippa  Östra Småland  Travnet

Blek Brittan oplacerad på Jägersro!

Tyvärr så kunde Brittan inte upprepa sin fina insats när hon blev oplacerad på Jägersro igår kväll. Som vanligt öppnade hon blixtsnabbt bakom bilen och en bit in i första kurvan så satt hon i spets. De första 250 meterna öppnades efter snabba 03,1 men efter det fick Fredrik lugna ner tempot. Brittan kom till halvvarvet på 09,7 och varvet på 12,4. Mitt i sista sväng så var hon fortfarande i ledningen men tyvärr var intrycket inte det bästa och in på upploppet var hon en slagen häst. Hon tappade ganska mycket på vinnaren sista biten och kom i mål som sjua, först utanför pengarna, på tiden 1.11,8 efter 10,5 sista halvvarvet. Om det var den snabba öppningen som satt i benen eller något annat som störde Brittan låter jag vara osagt. Men hon har gjort bättre lopp i karriären.

Resultat från loppet hittar du här.


Brittan saknades på målfotot när hon blev oplacerad på Jägersro.


Brittan fortsätter att ha otur i spårlottningen, spår 8 denna gång.

Ny start på V86 och Jägersro nu på onsdag 8/11!

Ännu ett sprinterlopp väntar för Brittan på Jägersro på onsdag. Lopp 6, V86-1, är öppet för hästar som har tjänat 566.001-1.200.000 kr och beräknas starta kl. 20:30. Förstapriset ligger på 70.000 kr och Brittan står väldigt bra inne i loppet. Med tanke på den senaste insatsen så hade man trott på ganska bra chans med ett vettigt läge. Men tro det eller ej, Brittan har återigen lottats till ett uselt läge. Denna gång längst ut på vingen vilket givetvis drar ner förhoppningarna ordentligt.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 6 och V86-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Spelguiden  Travronden  Dagens Spel  Expressen  Vi Tippa  V75 Guiden  Expressen onsdag  Tipsaren  Sulkysport  Aftonbladet  ATG  NTM  Travnet  TT

Brittan fyra på Jägersro!

Brittan var återigen sitt gamla jag när hon blev fyra på Jägersro under onsdagskvällen. En blixtrande start av Brittan och lite oväntat så satt hon i ledningen redan innan första kurvan. Fredrik valde sedan att släppa till Pajas Face efter ca 300 meter. Tempot i täten var högt med 08,6 första 500 och 10,8 första varvet på den inte alltför lättsprungna banan. Brittan såg laddad ut och Fredrik letade lucka när man började närma sig upploppet. Tyvärr för vår del så blev hon kvar bakom ledaren hela vägen in i mål och fick nöja sig med fjärdeplatsen på tiden 1.11,2 efter 10,5 sista halvvarvet. Bomullen satt kvar i öronen och Brittan hade nog vinstkrafter sparade när mållinjen passerades. Hon såg väldigt fin ut och det lös verkligen form om henne.

Resultat från loppet hittar du här.


Brittan fastlåst som fyra bakom tätduon med krafter kvar.


Start på V86 och Jägersro. Men återigen ett dåligt utgångsläge tyvärr.

Start på V86 och Jägersro onsdag den 18/10!

Ny start för Brittan men återigen ett dåligt läge (spår 7). Börjar bli lite tröstlöst, hur mycket otur kan man ha i spårlottningen... Distansen är i alla fall bra, 1640 meter. Men med hyggligt motstånd och iskallt läge så kan man bara ligga lågt. Lopp 6, V86-1, är öppet för hästar som har tjänat 585.001-1.700.000 kr och beräknas starta kl. 20:30. Förstapriset ligger på 60.000 kr.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 6 och V86-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Spelguiden  Dagens Spel  Expressen  V75 Guiden  Vi Tippa  Expressen onsdag  Tipsaren  Aftonbladet  NTM  Sulkysport  Travnet  TT

Omöjlig uppgift för Brittan på Solvalla!

Söndagens lopp på Solvalla blev ingen rolig historia. Brittan hamnade omöjligt till i starten från sitt dåliga läge och Fredrik fick snällt backa sig sist. Att sedan den stora favoriten I Love Paris satt tidigt i ledningen gjorde att tempot blev lugnt och bäddade för en väldigt snabb avslutning. Fredrik gick med i spåren på sista långsidan men ryggarna var inte dom bästa och in på upploppet var det långt fram till täten. Brittan spurtade hyfsat även om hon tröttnade lite den sista biten vilket gjorde att hon tappade den sista prisplaceringen och kom i mål som åtta på 1.12,7 efter 10,5 sista halvvarvet. Även om det blev ett omöjligt lopp så var väl prestationen inte en av hennes bästa. Vi får helt enkelt glömma det här loppet och hoppas på lite bättre startspår i framtiden. Hon gillar ju trots allt bäst när hon får vara med där framme direkt.


Brittan (skymtar längst ut) var chanslös i den snabba avslutningen.


Resultat från loppet hittar du här.


Brittan har återigen lottats till ett knepigt utgångsläge i Stoeliten på söndag.

Start i Stoeliten på Solvalla söndag den 1/10!

Dags för start igen. På söndag åker Brittan till Solvalla för start i Stoeliten och V75. Lopp 11, V75-7 och DD-2, är Giant Diablos Lopp och beräknas starta kl. 17:08. Förstapriset ligger på 200.000 kr. Tyvärr fortsätter oturen i spårlottningen och denna gång är det spår 11 som gäller. Dessutom är det några riktigt fina ston med så förhoppningarna är väl inte alltför stora trots favoritdistansen 1640 meter. Vi får hoppas på lite flyt och att Brittan tjänar en fin slant.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 11, V75-7 och DD-2 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  V75 Guiden  Spelguiden  Sulkysport  Travronden  Dagens Spel  Aftonbladet  NTM  TT  Travnet  Vi Tippa

Brittan trea i Vaggeryd!

Brittan fick ett riktigt tufft lopp när hon blev trea i Vaggeryd under söndagseftermiddagen. Innan bilen släppte fältet så såg Brittan väldigt laddad ut, hon konstrade en del med huvudet och det kändes som att det tog ett tag innan hon accelererade när bilen släppte fältet. Det blev en våldsam öppning och Brittan blev hängande i femtespår genom halva första svängen innan hon till slut kom ner utvändigt ledaren efter ca 400 meter. Tempot var högt och man varvade på 11,0 på en bana som inte är känd för sin snabbhet. På sista bortre långsidan attackerade Bullyoung från andra par utvändigt. Brittan var chanslös att svara men tog sig ändå förbi ledaren och favoriten Broadway Appolo mitt i sista kurvan. In på upploppet kämpade hon storstilat ända in i mål och fast hon fick släppa förbi sig ytterligare en häst så gjorde hon en mycket stark insats som trea på tiden 1.11,8. Helt enkelt ett riktigt topplopp av Brittan.


Brittan fick kämpa hårt för tredjeplatsen i Vaggeryd. Se loppet igen.


Resultat från loppet hittar du här.


På söndag ska Brittan försöka försvara sin titel i Smålandsmästaren.

Start på Vaggeryd söndag den 10 september!

På lördag ska Brittan försöka försvara sin titel som Smålandsmästare. Loppet är öppet för hästar som har tjänat 500.001-1.200.000 kr och distansen är 1640 meter. Lopp 5, V5-3, beräknas starta kl. 15:26 och har ett förstapris på 50.000 kr. Bara sju hästar till start men Brittan har återigen lottats till ett lite sämre spår. Från spår 6 minskar chanserna att ta sig förbi favoriten Broadway Apollo från start. Men Fredrik lär säkert göra ett allvarligt försök. Brittan trivs annars ypperligt på Vaggeryd där hon har en vinst och fyra andraplatser på fem försök, Dessutom slog hon banrekord vid segern förra året.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 5 och V5-3 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  ATG

Vinst för Brittan på Mantorpstravet!

Brittan tog årets första seger när hon vann den första V65 avdelningen på Mantorptravet vid lunch idag. Brittan startade sin vana trogen snabbt bakom bilen och i en väldigt snabb öppning (var uppe i 59 km/h en bit) så fick hon ta över spets efter ca 300 meter. Därefter fick Fredrik bestämma efter behag fram till varvet från mål då favoriten Mellby Collector kom upp utvändigt och började trycka upp farten. Brittan såg dock väldigt fin ut och var fortfarande i ledning in på upploppet. Ca 100 meter från mål började krafterna att sin och hästarna bakifrån närmade sig. Men närmare en än halv längd kom inte konkurrenterna och Brittan tog därmed sin första årsseger på tiden 1.13,6 efter 11,8 sista varvet på en inte alltför snabb bana. Vinsten var värd 25.000 kr och Brittans prestation var riktigt bra med tanke på att hon inte har startat på ett tag. Nu är siktet inställt på att försvara sin titel som Smålandsmästare på Vaggeryd den 10/9.


Resultat från loppet hittar du här.


Brittan i fin stil in mot mål. Klicka på bilderna för förstoring.Sagt efter loppet:

Fredriks hemsida  Travronden  Östgöta Correspondenten


Trots lunchtrav så var det några tappra delägare på plats.


Äntligen seger för Brittan igen! Se lopp och segerintervju igen.


Brittan gör comeback när hon går ut i V65-1 på Mantorp på fredag.

Lunchstart på Mantorp och V65 fredag den 25/8!

Brittan är fit for fight igen och comebacken sker på Mantorp på fredag i ett lunchlopp som är öppet för hästar som har tjänat 240.001-1.100.000 kr. Lopp 1, V65-1, beräknas starta kl. 12:45 och har ett förstapris på 25.000 kr. Brittan har ännu en gång lottats till ett knepigt utgångsläge och spår 7 är givetvis inte optimalt. Motståndet är väl inte av allra yppersta klass men med tanke på läge och att hon kanske behöver ett lopp i kroppen innan toppform får man nog ligga lite lågt denna gång.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 1 och V65-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Dagens Spel  Travronden  Spelguiden  Travnet  Vi Tippa

Brittan femma i Halmstad!

Inför lördagens start på Halmstadtravet fanns det lite förhoppningar om en framskjuten placering med tanke på förutsättningarna. Tyvärr lyckades inte Brittan ta sig förbi favoriten Shadow Gar i starten vilket var lite oväntat. Därmed hamnade hon som första häst i andraspår där hon blev avlöst varvet från mål av Ginny Weasley. Tempot i täten var ganska beskedligt på den snabba banan med 11,5 först 1000. När attackerna kom på siste bortre långsidan så satt givetvis Stefan kvar i andraspår. In på upploppet fick Brittan fritt och spurten var klart godkänd i den snabba avslutningen trots att den inte räckte till mer än en femteplats (inte långt från tredjeplatsen). Brittan landade på 1.11,3 efter 09,0 sista halvvarvet. Återigen en fin insats med tanke på löpningsförlopp och den snabba avslutningen som inte riktigt är hennes "melodi". Stefan var väldigt nöjd med hennes insats efteråt. Personligen tycker jag det är väldigt surt att hon inte har det där riktiga flytet i loppen för tillfället och att vi därmed inte får någon större utdelning på hennes fina form.


Brittan (i bakgrunden) spurtar till sig en femteplats bakom Shadow Gar.

 

Resultat från loppet hittar du här.


Brittan laddar för start i Stoeliten på Halmstadstravet nu på lördag.

Start i Stoeliten och Halmstad lördag den 8/7!

Som planerat blir Brittans nästa start i Stoeliten på Halmstadtravet nu på lördag. Tyvärr platsade inte loppet på V75. Det blev i stället lopp 4, V4-4 och LD-2, med beräknad start kl. 15:51. Denna gång var det lite bättre tur i spårlottningen och spår 4 passar nog perfekt. Stefan Söderkvist som kör denna gång borde nog ha god chans att lotsa Brittan till spets med tanke på övriga hästars startsnabbhet. Sedan får vi se vad taktiken blir. Inte omöjligt att det blir släpp till den stora favoriten Shadow Gar om denne kommer i ett tidigt skede av loppet. Dock skulle det vara väldigt spännande att se Brittan i spets över denna distans. Hursomhelst har hon nog en bra chans att vara långt framme med tanke på lördagens förutsättningar även om det såklart blir svårt att slå den stora favoriten. Förstapriset ligger på 100.000 kr.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 4, V4-4 och LD-2 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Dagens Spel  V75 Guiden  Travronden  Expressen

.Brittan sexa i Kalmar!

Hemmaplan och traditionella V75 tävlingar på Kalmartravet stod på programmet under söndagen. Utgångsläget var tråkigt med spår 8 men Brittan raketstartade och satt i spets redan efter 150 meter utan att ha behövt offra alltför mycket. Fredrik valde att släppa ledningen omgående till In Toto Sund. Tempot blev hyggligt och man varvade på 13,5. På sista bortre långsidan ökade ledaren tempot och avslutningen blev snabb. Brittan hängde med bra till mitten av upploppet då hon visade trötthetstecken och tappade några längder. Tyvärr tappade hon några placeringar sista biten och kom i mål som sexa på tiden 1.12,7 efter 10,5 sista halvvarvet. Fredrik gav Brittan godkänt efter loppet men känslan var ändå att han inte var 100% nöjd med insatsen. Med tanke på prestationen i Mantorp så hade man lite högre förhoppningar när löpningsförloppet blev så bra trots läget. Om hon kommer med så väntar nu troligen Stoeliten på Halmstad den 8/7 över favoritdistansen 1640 meter.

 

Resultat från loppet hittar du här.


IN TOTO SUND (4) snabb ut, rygg ledaren. Ut och övertog efter 350. Bestämde i lugn fart. Gick enkelt undan över upploppet. Fin. TREASURE KRONOS (9) andra utv. På i tredjespår 500 kvar. Höll farten bra utan att gå i närkamp. 09,3 sista 800. GEISHA SUND (2) galopp innan bilen släppte. Tillbaka i fjärde utv. efter 400. Med i tredjespår 400 kvar och på i femtespår över upploppet. Avslutade starkt via 08,5 sista 800. RAFFINOS (6) tredje utv. Med i tredjespår 400 kvar. Höll farten fullt godkänt i hårt sällskap. JACKIE BOWLER (3) tredje inv. Ut i andra utv. 300 kvar. Tredjespår 125 kvar och höll farten positivt. BRITT PALEMA (8) laddades och öppnade mycket snabbt. Tog ledningen efter 200 men släppte efter 350. Kunde inte följa sista 100. Godkänd. INDOOR VOICES (5) fjärde inv. Utv. utan rygg efter 350. Hängde på en töm i sista sväng och orkade inte över upploppet. Godkänd men inte lika fin som på sistone.


Brittan går ut i Stoeliten på V75 under midsommarhelgen på hemmaplan.

Start på V75 i Kalmar under midsommarhelgen!

På söndag anordnar Kalmartravet sina traditionella V75 tävlingar under midsommarhelgen. Brittan startar i Stoeliten tillika Viola Silas lopp. Lopp 5, V75-1, beräknas starta kl. 16:20 och har ett förstapris på 100.000 kr. Brittan har återigen lottats till spår 8 vilket är helt osannolikt såklart. När det sedan finns hästar som bl.a. In Toto Sund och Treasure Kronos med i startfältet så är förutsättningarna extra tuffa. Men förhoppningsvis så kan Brittans startsnabbhet hjälpa henne till en hygglig position så att hon kan tjäna fina pengar igen. Formen är i alla fall på topp.

Banprogrammet går att ladda ner här.
Startlistan till lopp 5, V75-1 hittar man här.

Läs hur media tippar:
Banprogram  Travronden  Expressen  Spelguiden

V75 Guiden  Dagens Spel  Aftonbladet  TT  Sulkysport  Travronden torsdag  Expressen fredag  Travnet